top of page

'הנסיך דני' - מופע ספרותי תזמורתי

מאת: יאיר בן־חיים

ביום חמישי 26.12.2019. התקיים במשכן העירוני למוסיקה ברעננה מופע ייחודי של יצירה ספרותית-תזמורתית, הנסיך דני  בליווי 18 חברי תזמורת סימפונט רעננה, זמרת האופרה תום כהן והשחקן קריין עדי עזרא. מוזיקה: יונתן קרת.

"בליבי בוערת להבה מסתורית

שנולדה עם הולדת בני בכורי

נסיך רב יופי, על פניו רוך וקסם רוגעים

ולשמורת תפילותיי אז אמרתי חרישית:

ילדתי נסיך מואר של דצמבר גשום,

הנסיך דני".

                                (מתוך המופע)

את היצירה כתבה הסופרת לילי פרי בהשראת ספר הילדים  'הנסיך דני' של הסופרת והמשוררת יוכבד בן־דור המביא את סיפורו של בנה דני, ילד אוטיסט, שעבורה הוא הנסיך דני.  בשביל אנשים אחרים הוא שונה ובשביל עצמו הוא  ילד רגיל, הוא אינו יכול לדעת שמשהו אצלו שונה. עם הכלים המחזקים שקיבל מאימו המאפשרים לו להיות מי שהוא כפי-שהוא, מצליח דני להתמודד עם המשימות השגרתיות ומוצא לעצמו עולם ומלואו מתוך חשיבה עצמית ומודעות להיותו ילד, אחד מני רבים והוא מתוודע ליכולת השירה שלו המאפשרת לו להתחבר עם המציאות והסובבים אותו.

במרכז המופע סיפור התמודדותו של הנסיך דני על תפקיד הסולן בתזמורת צה"ל מול שני מתחרים מצוינים. ומי מהם שיזכה בתפקיד תבוא גאולה לנפשו. אם יש דבר אחד שדני אוהב לעשות וממלא אותו בכל מעודו זאת השירה. ולכן התפקיד של סולן התזמורת תפור למידותיו. ועל כן הוא נרתם לחזרות לקראת המבחן. יום לפני שדני מתמודד על תפקיד הסולן של תזמורת צה"ל בשירי מולדת מייחלת אימו להצלחת בנה, מתפללת בתחנונים  ואומרת: "שיבכו כל יושבי העיר  כשהנסיך דני ישיר...".

 

חשיבותו של נושא המופע 'הנסיך דני'  הוא הצבת ההתמודדות עם השונות מהסטנדרטים הרגילים בחיים. מדובר על התמודדות של השונה מול סביבתו, ועל האנשים הקרובים לו, משפחתו וההתמודדות העיקרית מול החברה.

 

כותבת המופע, לילי פרי, סופרת, כלת פרס ראש הממשלה לספרות, מצאה לנכון לשים את הנושא במרכז התודעה והיא מתכוונת לערוך הופעות נוספות לקידום המודעות לנושא השונה והאחר ברחבי הארץ וכל ההכנסות מההופעות יהיו לקידום הנושא.

המופע – הנסיך דני בליווי 18 חברי תזמורת סימפונט רעננה

פורסם בתאריך: 01.01.2020

לרכישת כתב-העת 'המסדרון' -לחצו כאן
bottom of page