השקת גיליון הבכורה של כתב-העת המסדרון


סרטון מאירוע השקת גיליון הבכורה של כתב-העת "המסדרון"
בטקס רב משתתפים הושק אחר כבוד גיליון הבכורה של כתב-העת המסדרון. האירוע נערך בחסות ראש העיר רמת-גן מר ישראל זינגר באולם 'בית קריניצי' ברמת גן.
בשער הגיליון מעטר הציור 'מכתב ללאה גולדברג' של המשורר והאמן רוני סומק. את גיליון הביכורים של כתב-העת 'המסדרון' ייסד המשורר והאמן יאיר בן־חיים בעקבות ההחלטה שקיבל, לתת במה ראויה לאמנים וליוצרים, חלקם כאלה שלא זכו לחשיפה. עבור קהל שוחרי התרבות והאמנות יהווה המסדרון מבוא לעולם עשיר של שירה ופרוזה, תרבות ואמנות, במטרה להציע בכל גיליון קולאז' תרבותי מגוון ככל האפשר.
את הגיליון פותח ריאיון עם פרופסור הלל ברזל, היסטוריון וחוקר ספרות, לרגל צאת ספרו האחרון "ליריקה – שירת ארץ ישראל". בין כתביו של ברזל סדרת המחקר 'תולדות השירה מחיבת ציון ועד ימינו'.
החלטה נוספת של יאיר בן־חיים היא לכלול בכל גיליון אמן אורח שיצירותיו ילוו את עמודיי כתב-העת, בגיליון הבכורה הוא בחר באמן הרב-תחומי יותם שיפרוני (33) בוגר המחלקה לעיצוב פנים במכון הטכנולוגי חולון. כותרת הריאיון שנערך עמו "אני מאמין שבשלב כלשהו אפרוץ לסצנת האמנות הבינלאומית".
אירוע ההשקה החל עם ביצוע של מחרוזת שירים ישראלים שביצעה הזמרת רחל וולשטיין. לאחר מכן נשא דברים עורך כתב-העת יאיר בן־חיים "התכנסנו הערב להשיק את כתב-העת המסדרון, כתב עת לשירה ופרוזה, תרבות ואמנות. לא המצאנו את הגלגל, אין לנו יומרות שונות מכתבי עת אחרים הקיימים מזה שנים, אנחנו בסך הכל רוצים להגיד, אפשר ורצוי לעשות עוד ועוד. ואם אפשר להשתדל לעשות זאת על הצד הטוב ביותר ואם אפשר לתור אחר המקוריות שבאמנות ולתת לכך חשיפה ראויה. אני נרגש, שמח וגאה להציג את גיליון כתב העת הראשון, הדגש שלנו יהיה במתן מענה וחשיפה למשוררים ואמנים בראשית דרכם, לצד אמנים ותיקים בעלי שם".




לאחד דברי בן־חיים הוזמן ראש עיריית רמת-גן מר ישראל זינגר לשאת דברים ובין דבריו ציין את הזיקה להעשיר את חיי התרבות בעיר רמת-גן, ושהוא יפעל לקדם ולסייע לאמנים במסגרת הפעילות התרבותית של עיריית רמת-גן. זינגר הזכיר בדבריו את המקום בו נערך ערב ההשקה מקום משכנו של ראש העיר הראשון של רמת-גן אברהם קריניצי שרשם בצוואתו שביתו ישמש משכן לפעילויות תרבותיות למען התושבים.
בהמשך נשאו דברים, אורח הכבוד, פרופסור הלל ברזל, זוכה פרס עיריית רמת-גן לספרות למפעל חיים לשנת 2014, בין דבריו: "ראיתי אותו כאדם שעובד מתוך מסירות וחרדת קודש וסוחב על גבו, תמיד אמרתי לעצמי איך האיש הזה עושה עבודה שמערכות אחרות מניין של אנשים לפחות עושה את זה. והנה התוצאה. לפעמים אדם הולך לעשות משהו שהוא מעבר לכוחותיו והוא חס ושלום עלול לכרוע במסע והבחור הזה עשה את זה".
הדוברים הבאים היו: המשורר רוני סומק שחשף סיפור מדהים על משורר צעיר שהחליט לעבוד על עורכי מדורי הספרות בעיתונות ושלח להם שירים של של המשורר חיים נחמן ביאליק וציין שאלה שירים שהוא כתב. הקטילות הגיעו מכמה וכמה עורכי מדורי שירה מפורסמים למעט אחד שעלה על הסיפור. אותו משורר הוא טובי סופר ששיריו פורסמו בכתב-העת 'המסדרון' היה בין הנוכחים והוזמן לבמה מייד לאחר מכן. (לסיפור המלא, צפו בסרטון של המשורר רוני סומק) בהמשך נשא דברים המשורר יחזקאל נפשי.
בין לבין ביצעה הזמרת רחלי וולשטיין שירים נוספים ביניהם, השיר 'חמדה' של המשוררת דליה רביקוביץ ללחן של מוני אמריליו אותו הקדישה לפרופסור הלל ברזל, שיר האהוב עליו במיוחד.
בהמשך האירוע הוזמנו משוררים ומשוררות ששיריהם התפרסמו בכתב-העת לקרוא שיר. המשוררת מלכה נתנזון סיפרה על ההיכרות שלה עם יאיר בן־חיים ולאחר מכן קראה שירים שלה, חברתה המשוררת פנינה פרנקל קראה שירים נוספים של מלכה נתזון. משוררים נוספים שקראו משירתם בגיליון היו: ליאת שורק רשף ומיד לאחר מכך ביצעה הזמרת רחלי וולשטיין את השיר 'דואט של תקוות' אותו הלחינה, שיר שכתבה ליאת. המשוררים הבאים שקראו הם: אילנה כרמל, אבנר יצחק, ליאור יצחק, שרה מלול, חיים ספטי, אביחי קמחי, עדה שלו-ברזילי, ובסוף קרא יאיר בן־חיים מתוך הגיליון את שירו המשורר חנן פילצקי.
משוררים נוספים מתוך הגיליון שלא נכחו באירוע ההשקה של הגיליון הם: רפי וייכרט, בינה ברזל, נועה שקרג'י, עדי עסיס, רמי סערי, גלעד מאירי, משה אוחיון, יובל פז, נגה מרקמן, דודי בן־עמי, עודד גיורי, יהודה עתי, טל איפרגן, נורית צדרבוים, עדה אהרוני, אסתר דגן-קניאל, נביל נסראלדין מיכאל רייך, ענת גרי-לקריף, גיורא גריפל, יוכי פרלמן וחניתה רוזן.
אתם מוזמנים לצפות בקליפ שערכה לירן קליין צילום וידאו ליאור יצחק ולירן.