הייתי כולם - יוסי אלפי


הספר 'הייתי כולם' של המשורר יוסי אלפי, חושף כתיבה סוחפת ומרתקת, השואבת את הקורא אל עולמות ונושאים אקטואליים שמתחברים לכל אדם באשר הוא. מדינת ישראל היא הדגל האישי של אלפי שמחובר אליה בכל נשימה וחשיבה על המציאות בה הוא חי, והיא מככבת בין השירים עם הבעת דעות, מה היה צריך לקרות כדי להשיב את השפיות למקומה. ["הַיָּמִים נִסְרָגִים / וְעוֹשִׂים מַסֵּכוֹת הַמַּסְתִּירוֹת פָּנִים / מַסֵּכוֹת הַמַּסְתִּירוֹת אֶת הָאֲנִי שֶׁהָיָה לִי / וְהָלַךְ לְאִבּוּד בַּזְמַן הַפָּנוּי."]... (מהשיר: 'הזמן הפנוי').
בהצהרתו בשיר 'הייתי כולם' הוא משתף את כולם בהיותו במקום של כל אחד ואחת בעולמו, מתוך כיבוד הזולת ויכולת הֲבָנָת האני האחר, בידיעה שהוא עצמו לא מימש את היותו. ["הָיִיתִי כֻּלָּם / הָיִיתִי הוּא / הָיִיתִי הֵם / הָיִיתִי הִיא גַּם / הָיִיתִי אַתָּה / הָיִיתִי אַתֶּם / הָיִית אַתְּ גַּם / וְלֹא הָיִיתִי אֲנִי / מֵעוֹלָם."]... (מהשיר 'הייתי כולם'). יחד עם זאת הוא ממשיך ["לִרְקֹד אֶת רִגְעֵי הַזְּמַן / וְלָשִׁיר אֶת שְׁעוֹת הַתְּכֵלֶת / וְלִשְׁתּוֹת אֶת מֵי הַגַּעְגּוּעַ"]... ומבקש ["לְהַמְשִׁיךְ לָנוּעַ / לִמְשֹׁךְ אֶת שֹׁבֶל הַחַיִּים אַחֲרֵי / לְהַצְבִּיעַ אֶל טֹהַר הַשָּׁמַיִם כָּל חַיַּי / שֶׁיִּמָּשְׁכוּ אַחֲרַי"]... (מהשיר: 'תנו לי לרקוד את רגעי הזמן')
זהו ספר המזמין את הקורא למסע חייו האינסופי של אלפי שמחפש את היותו ומאמין ביכולתו. ["וּמָצָאתִי אֶת אוֹצָרִי / מִתַּחַת לַזָּקָן הַמַּלְבִּין / שָׁנִים שֶׁל חִפּוּשׂ בַּחֲרָדָה / בֵּין קִפְלֵי הָעוֹלָם כְּסָדִין / הַפָּרוּשׂ עַל פְּנֵי הָאֵינְרוֹאִים / עַל יְמֵי הַכּוֹחַ וְהָאֵינְאוֹנִים"]... (מהשיר: 'האוצר נמצא במיתרי קולי, מתחת לזקן').
'הייתי כולם' הינו ספר השירה הארבעה עשר של יוסי אלפי, בו נחשף דיוקנו האישי מתוך הווי חייו, בכתיבה ייחודית, שנונה ומפוקחת.
יאיר בן־חיים – עורך הספר
לעמוד הרכישה - לחצו כאן
ספר השירה 'הייתי כולם ' - יוסי אלפי
הייתי כולם - יוסי אלפי | חדרים-בית הוצאה לאור - 2025